IDC: Europeiska företag ökar kraftigt sina investeringar i cybersäkerhet

Europeiska Flaggor Som Hänger

Foto: Adobe stock

Investeringar i cybersäkerhet i Europa kommer att växa med över 12 procent under 2024, visar en ny rapport från IDC. Några av anledningarna är att organisationer behöver hantera ett ökande antal cyberattacker, säkra hybrida arbetsmiljöer och hantera nya regelverk. 

IDC tror att utgifterna för cybersäkerhet i Europa kommer att växa med 12,3 procent i år och därefter fortsätta öka regelbundet. Vid prognosens slut 2027 kommer investeringarna i cybersäkerhet i Europa att ligga på 84 miljarder dollar, motsvarande cirka 890 miljarder kronor, enligt IDC:s nya rapport. 

Alltifrån NIS2 till cyberattacker till hybridarbete

Europeiska organisationer har en hel del att ta hand om på säkerhetsområdet, där bara en del är det ständigt närvarande cyberattackshotet. 

– Europeiska organisationer står inför oöverträffade cyberhotsnivåer, vilket bland annat drivs av en stor och hungrig cyberbrottsekonomi och ett turbulent geopolitiskt landskap, säger Mark Child, forskningschef på IDC European Security. 

Därtill behöver organisationer säkra sina hybrida arbetsmiljöer och vara kompatibla med nationella och internationella regelverk, såsom NIS2 och Dora. 

– EU strävar efter att förbättra hela regionens cyberresiliens genom en mängd lagstiftningsåtgärder. Dessa kommer även att involvera ledningsgrupperna i cybersäkerhetsstrategin på helt nya sätt, säger Mark Child.

Bank (14,2 procent), media och underhållning (14 procent) samt flyg-, rymd- och försvarsindustri (13,8) är de branscher som kommer öka sina säkerhetsinvesteringar mest under 2024. 

8 april 2024Uppdaterad 8 april 2024Reporter Fredrik Adolfssonsäkerhet

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng