Cybersäkerhet största intäktskällan för it-tjänsteleverantörer

Ett Häng Lås Ovanför Dollarsedlar

Foto: Adobe stock

Cybersäkerhet är inte bara den främsta it-utmaningen utan också den största intäktskällan för it-tjänsteleverantörer. Det visar Kaseyas MSP Benchmark Report för 2024. 

I den nya rapporten har 1000 deltagare från MSP:er (it-tjänsteleverantörer) världen över svarat på frågor om cybersäkerhet. Årets rapport visar att hotbilden fortsätter att öka, då 78 procent av deltagarna identifierar cybersäkerhet som den främsta it-utmaningen – en ökning jämfört med förra årets siffra på 67 procent.

– Cybersäkerhet förblir ett kritiskt problem för MSP:er, som drivs av två faktorer: den eskalerande hotbilden och den ihållande utmaningen att bevisa att de kan leverera högkvalitativa säkerhetstjänster för alla sina kunder – en tendens vi också ser bland svenska MSP:er, säger Scott Gower, nordisk säljchef på Datto – en del av Kaseya.

Cybersäkerhet är också det kraftigast växande segmentet för it-tjänsteleverantörer, där 73 procent svarar att det är området som drar in mest intäkter. 

Viktigt med automation, integration och rekrytering

Effektivisering genom ny teknik är en nyckel till framgång, enligt respondenterna. 85 procent menar nämligen att automation är högsta prio och 67 procent anser att integration mellan kärn-MSP-applikationer är vitalt. 

Men alla utmaningar är inte teknikrelaterade. I rapporten svarar tjänsteleverantörerna att rekrytering är den tredje mest kritiska utmaningen i år. Att locka kunnig it-personal som förstår denna nya teknik blir både svårare och dyrare.

22 mars 2024Uppdaterad 22 mars 2024Reporter Fredrik Adolfssonsäkerhet

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng