OpenAI presenterar text-till-video-AI:n Sora

I videoklippet ovan syns cirka 40 exempel på videoklipp som genererats med Sora. 

OpenAI kan nu visa upp AI:n Sora som genererar videoklipp baserat på textprompten som användaren matar in. I dagsläget kan Sora skapa videoklipp på 60 sekunder. 

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och Dall-E, presenterar nu sitt nästa AI-verktyg. Det handlar om en text-till-video-AI vid namn Sora som kan generera videoklipp på upp till 60 sekunder, baserat på texten som matas in av användaren. 

Enligt OpenAI:s beskrivning kan Sora generera komplexa scener med flera karaktärer, specifika rörelser och exakta detaljer. Modellen förstår inte bara vad användaren har bett om i prompten, utan även hur dessa saker existerar i fysiska världen och i förhållande till andra föremål. 

"Ska utvärdera tekniken"

Än så länge är inte Sora tillgänglig för allmänheten. OpenAI uppger att man kommer att utvärdera tekniken tillsammans med experter innan en lansering är aktuell. 

“Vi kommer att vidta flera viktiga säkerhetsåtgärder innan Sora blir tillgängligt. Vi arbetar nu med experter inom områden som desinformation och partiskhet som kritiskt testar modellen”, skriver bolaget.

16 februari 2024Uppdaterad 16 februari 2024Reporter Fredrik Adolfssongenerativ AI

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng