Google säger upp hundratals

Googlelogga Och Man Som Har Låda Med Grejor; Arbetsplats, Ai, Uppsägning

Anställda från framförallt Googles AR-avdelning, men även ansvariga från Fitbit får lämna bolaget. Det rapporterar Reuters.

– Under andra halvåret 2023 gjorde ett antal av våra team förändringar för att bli mer effektiva och arbeta bättre, och för att anpassa sina resurser till sina största produktprioriteringar. Vissa team fortsätter att göra den här typen av organisatoriska förändringar, som inkluderar avslutade anställningar globalt, säger en talesman för Google till Reuters.

Utöver att stora delar av personal som arbetar med hälso-trackingenheterna från Google-ägda Fitbit måste gå, kommer även anställda från hårdvaruenheterna som utvecklar telefonen Pixel, högtalaren Nest, och alltså även en majoritet av de som arbetar med AR, vara tvungna att lämna bolaget.

Även ett hundratal ingenjörer som arbetar med Googles sökmotor kommer enligt Google att drabbas av nedskärningarna.

Ett troligt skäl till att effektiviseringen blir möjlig är genombrottet för generativ AI, och att AI-teknik överlag kan hantera arbetsuppgifter som tidigare skötts av människor.

Redan i januari 2023 meddelade Alphabet – konglomeratet som äger Google – att man planerade att skära ned 12 000 jobb, vilket då motsvarade 6 procent av den totala arbetsstyrkan.

11 januari 2024Uppdaterad 11 januari 2024Reporter Tim LefflerarbetsplatsFoto Adobe Stock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng