Därför kommer datorer att bytas ut när AI tar plats i arbetslivet

Vi står inför ett paradigmskifte, med nya datorer som dels kommer att klara av de allt större informationsströmmar som AI förser oss med, dels kommer kunna behandla mycket av informationen lokalt för vidare AI-utveckling. Denna omställning är Lenovo rustade för att ta täten i, menar Christer Schultzberg, partneransvarig på Lenovo, i Voister Techtalk.

Voister Techtalk är serien där vi intervjuar några av branschens främsta tillverkare under det ambulerande eventet Atea IT-arena. I detta tionde avsnitt (det fjärde från 2023) diskuterar Christer Schultzberg, partneransvarig, Lenovo, ihop med Jonas Emilsson, Atea, om paradigmskiftet när AI flyttar in i våra datorer, och vad det innebär för verksamheter och användare. 

24 januari 2024Uppdaterad 25 januari 2024Reporter Therese BengtneraiFoto Fredrik Kron/Voister

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng