Så tillgängliggör vi AI för alla enligt Intel

Den snabba AI-utvecklingen bör vara tillgänglig för alla. Intel förespråkar öppen källkod, och vill dessutom göra det lättare för utvecklare genom verktyg i form av GPU:er och acceleratorer för att optimera kod. Om detta berättar Anders Huge, Intel, under Voister Techtalk på it-arenan i Stockholm. Han ger också sin prognos för när vi får se AI implementerat i stor skala i svenska verksamheter. 

Voister Techtalk är serien där vi intervjuar några av branschens främsta tillverkare under det ambulerande eventet Atea IT-arena. I detta åttonde avsnitt (andra 2023) diskuterar Anders Huge, ansvarig för publik sektor Intel, ihop med Jonas Emilsson, Atea, om bland annat hur it-avdelningar ska lyckas med sin AI-resa utan att den blir alltför kostsam.

15 december 2023Uppdaterad 19 december 2023Reporter Therese BengtneraiFoto Fredrik Kron/Voister

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng