90 robotar levererar årets julklappar 

Bring Robot Julklappar

Foto: Bring

På Brings nya lager hanteras årets julklappar av 90 stycken robotar. Robotarna ska se till varorna levereras snabbt och med så lite luft som möjligt. 

– Inför årets julhandel har vi toppat laget med 90 stycken effektiva robotar. De jobbar i samspel med vår personal, och optimerar plockandet av paket, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

På anläggningen i Rosersberg plockar robotarna fram varor ur Brings stora autostore. Autostoren ska ge Bring optimal kontroll över lagret samtidigt som robotarna ska innebära ett snabbare och mer ergonomiskt plock av varor. 

Packmaskiner minskar luftmängd i paket

I Rosersberg finns även två packmaskiner som minskar mängden luft i varje paket. Genom en automatisk mätning av innehållet kan maskinerna vika förpackningar till minimal storlek.

– Att ställa om logistiken och minska utsläppen handlar inte bara om vilket bränsle våra bilar drivs på eller vilken energi vi har i våra byggnader. Det handlar också om mindre tilltag som i det stora hela gör en stor skillnad. Som till exempel att minska luften i varje enskilt paket, vilket gör att vi kan transportera fler paket i varje fordon, säger Matilda Adelborg.

13 december 2023Uppdaterad 13 december 2023Reporter Fredrik Adolfssonrobot

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng