Här är vinnarna av Guldäpplet 2023

Guldäpplet Vinnare

Janni Karlsson, Eva Bida och Andrey Shupliakov. Foto: Guldäpplet.

Årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet har korats. Första pris vinner Eva Bida, förstelärare i Idrott och hälsa samt Naturkunskap på Torekällgymnasiet i Södertälje, som prisas “för ett nytänkande som alltid är i tiden.”

Sedan 2002 prisar Guldäpplet lärare som vågar testa nya verktyg i sin pedagogik och som bygger kollegial och digital kompetens. Vinnaren i år är Eva Bida, som bland annat är förstelärare i Idrott och hälsa på Torekällgymnasiet i Södertälje och arbetar deltid som IKT-pedagog för samtliga gymnasieskolor i Södertälje kommun. 

Juryns motivering lyder: 

“För ett nytänkande som alltid är i tiden. Eva omvärldsbevakar och tar in sådan teknik i sin undervisning som stödjer eleverna att nå sina mål. Allt från pulsband och morgonträning till planeringar och bedömningsmatriser i skolans lärplattform, till olika digitala verktyg för uppföljning av lärandet och undervisningen, som till exempel quiz, redovisningar, kamratbedömning, återkoppling och kompensatoriska verktyg. Eva sprider de positiva effekterna av sitt arbete både nationellt och internationellt.”

"Kompetens kopplat till knopp och kropp, hälsa och trygghet"

Janni Karlsson, förskollärare och it-pedagog i Kil och Andrey Shupliakov, lärare i matematik, NO och teknik på Nya Elementar i Stockholm, delade på andraplatsen. 

– Det vi ser i år hos pristagarna är digitalt kompetenta lärare som tänker helhet i elevernas utveckling. Kompetens kopplat till knopp och kropp, hälsa och trygghet. Ett kollektivt tillsammansarbete där vilka framsteg man som elev och lärare åstadkommer ligger i fokus, inte de digitala verktygen, säger Robert Fahlgren, vice ordförande Sveriges Lärare och vice ordförande Guldäpplets jury.

30 oktober 2023Uppdaterad 30 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonskola

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng