Ett samarbete med HPE

Förvärvet som ska göra Aruba bäst i klassen på SASE 

I och med HPE Aruba Networkings förvärv av Axis Security introducerar bolaget nu en enhetlig SASE-plattform: HPE Aruba Networking Unified SASE. Med plattformen ska verksamheter få ökad nätverkskapacitet samtidigt som användare, data, enheter och applikationer säkras oberoende av plats. 

Under Aruba Atmosphere i Stockholm pratade HPE Aruba Networkings Field CTO Jaye Tillson och Bevan Boote, som är Regional Director SSE, om SASE (Secure Access Service Edge) och om bolagets förvärv av Axis Security i mars. 

Förvärvet kom som en följd av att verksamheters behov har förändrats. Företag låter sina medarbetare arbeta på distans eller i en hybrid tillvaro, vissa applikationer flyttar till publika molnet medan andra stannar on-prem, och det finns flera olika anslutningsalternativ såsom bredband, cellulär uppkoppling och satellit. 

– Väldigt övergripande kan man säga att företagen går mot en cloud first-strategi, med zero trust-säkerhet och full visibilitet av all nätverkstrafik. Därtill vill de optimera anslutningen till alla applikationer, i molnet och on-prem, säger Bevan Boote.

Gartners lösning: SASE

Enligt analysfirman Gartner finns en lösning på dessa önskemål, nämligen att implementera SASE. Det är en molnbaserad säkerhetsarkitektur som kombinerar nätverkssäkerhet och nätverkstillgänglighet i en och samma lösning. SASE ska möjliggöra en säker och skalbar anslutning till applikationer och data från olika enheter oberoende av plats. 

Gartner spår att år 2025 kommer hälften av alla SD-WAN-inköp att vara en del av ett SASE-erbjudande från en enhetlig leverantör. Samtidigt skriver Ponemon Institute i en rapport att 46 procent av organisationer kommer att ha implementerat en SASE-arkitektur de kommande 12 månaderna.

– Världen är en annorlunda plats idag jämfört med förr. Användare, data, enheter, applikationer och tjänster kan nu nås från var som helst. Att flytta säkerheten till edge och linda in skyddet runt användaren och deras enheter kommer att vara avgörande för hur vi säkrar vår användning och våra system i framtiden. Denna förändring kommer att leda till att fler och fler verksamheter väljer en enhetlig SASE-arkitektur, säger Jaye Tillson.

Enhetlig plattform

Kombinationen av Arubas och Axis teknologier kan ge användare obruten zero trust-kapabilitet.

Det är också här som den nya plattformen HPE Aruba Networking Unified SASE kommer in. Här har man kombinerat HPE Arubas Networkings expertis inom SD-WAN med Axis Securitys plattform för SSE (Security Service Edge). Utöver detta ingår även Arubas säkerhetslösning Clearpass som ska säkerställa att rätt personer släpps in på nätet och ge olika typer av behörigheter.

– HPE Aruba Networking Unified SASE är en enhetlig SASE-plattform, med ett användargränssnitt, en policy och en plattform. Kombinationen av Arubas och Axis teknologier kan här ge våra användare obruten zero trust-kapabilitet, säger Jaye Tillson, och fortsätter:

– När det gäller SASE är vi ensamma om att ha bredden, kompetensen och resurserna att kunna leverera en enhetlig lösning själva. SASE är framtiden, och här är vi bäst i klassen. 

11 oktober 2023Uppdaterad 1 november 2023Reporter Fredrik AdolfssonnativeFoto Adobe Stock, HPE

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng