Ett samarbete med HPE

Så gör Aruba dig redo för den uppkopplade framtiden

Foto: Adobe stock, HPE Aruba Networking.

Under Aruba Atmosphere pratar Marcus Bäckrud, Sverigechef på HPE Aruba Networking, om nya behov i en alltmer digitaliserad värld. För att hjälpa verksamheter att möta framtiden fokuserar bolaget bland annat på appmodernisering, stärkt säkerhet och ett plattformstänk.

“Be ready for what comes next” är temat när Marcus Bäckrud Sverigechef på HPE Aruba Networking inleder Aruba Atmosphere 2023. Marcus Bäckrud börjar sin keynote med att citera Antonio Neri, vd på HPE, som på World Economic Forum sade: “Digital transformation starts at the edge. If you're not connected, you´re not digital.”

För att få ökade insikter och förädlingsvärde behöver vi koppla upp oss och världen omkring oss. Detta såg vi ett tydligt exempel på tidigare i veckan, när ett amerikanskt bilbolags börsvärde steg med 60 procent över en dag. 

Vad var då anledningen till detta? Jo, att Morgan Stanley gick ut med att bolaget har digitaliserat sin fordonsflotta och fokuserar hårt på självkörande bilar. Detta är det potentiella affärsvärdet för digital transformation, säger Marcus Bäckrud.

Integrationer, hybridarbete och appmodernisering

När Aruba tittar på digitalisering och uppkoppling är det främst tre områden man fokuserar på. Den första är IoT-, OT- och it-integrationer, den andra är hybridarbete och den tredje är appmodernisering. 

Sensorer kopplar upp byggnader, vi som människor kopplas upp och likaså världen omkring oss. Alla blir mer digitala. 

Sedan covid har vi även haft en otrolig innovation kring hybrida arbetssätt, där vi fortfarande ser att mycket förändras. Vissa arbetsplatser har som strategi att man får jobba varifrån man vill, medan andra vill få tillbaka de anställda till kontoret. Poängen är att vi måste kunna möta de här olika och snabbt föränderliga behoven. 

 Den sista delen är appmodernisering. Vilka tjänster och appar ska vi ha, var ska de ligga, vem ska komma åt dem? 

En viktig punkt gällande denna moderinisering är superappar, det vill säga en app med flera tillämpningsappar i sig. 

Vår version av en superapp är HPE Greenlake, där vi har en grundstomme och en plattform men där man även kan inkludera tillämpningsappar, så att man både kan vara spetsig men även dra nytta av helheten.

Allt ska säkras

Men sällan något gott som inte för något sämre med sig. Under covid och perioden därefter har samhällen digitaliserat mycket för att koppla upp saker och ting men allt måste också säkras. 

Nu när allt är mer digitaliserat blir motståndskraften än viktigare. Attackytorna blir större och påverkan jobbigare vid en lyckosam attack. Det är här som zero trust-metodiken kommer in och är livsviktig för de flesta verksamheter. Även AI gör att hotbilden ökar, då allt fler kriminella kommer att automatisera sina attacker. 

 Det tillkommer även nya regleringar på säkerhetsområdet, såsom NIS2. Här finns många möjligheter med vår teknik och våra plattformar som kan hjälpa er att möta dessa regleringar. 

Marcus Bäckrud fortsätter med att hänvisa till en rapport från analysfirman Radar. Enligt rapporten har företag som anammar ett plattformstänk kring sin infrastruktur i genomsnitt ett mer positivt affärsresultat. Här kan Aruba vara en stor hjälp. 

De som har ett plattformstänk tar sig ur risker och kriser snabbare än övriga verksamheter.

De som har ett plattformstänk tar sig ur risker och kriser snabbare än övriga verksamheter. Här ser vi trenden att vi rör oss mer och mer mot en plattformsbetonad infrastruktur. Och vi kan erbjuda en plattform som säkrar datat från där det föds ute i edge till där det bearbetas och förädlas. Det är få andra leverantörer som kan göra det. 

Usp:en här är Arubas spjutspetsteknik som är bäst i klassen, tillsammans med den stora HPE-familjen av produkter och lösningar, menar Marcus Bäckrud. 

Vi på Aruba bygger in säkerhet i nätverket direkt. Detta är inte något som kom efter covid; på Aruba har vi arbetat med kombinationen uppkoppling, digitalisering och säkerhet sedan 2001. Vi vet vad vi gör, och vi har en stabil grund.

Utöver att skydda nätverket behöver du ta höjd för flera aspekter för att bli redo för framtiden, och här kan HPE Aruba Networking skapa stort värde.

28 september 2023Uppdaterad 6 november 2023Reporter Fredrik Adolfssonnative

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng