Ett samarbete med Netapp

Netapp vill möjliggöra flashlagring för alla

Fredrik Nygren, Field CTO Nordics and Baltics, på Netapp. Foto: Netapp.

Netapp gör mjukvaru-sviten Ontap One tillgänglig för alla och lanserar en billigare flashlagring via sin nya C-serie. I och med detta ska företag som tidigare inte haft råd med flash kunna investera i det, och samtidigt bli säkrare och mer hållbara.

I maj släppte Netapp mjukvaru-sviten Ontap One utan extra kostnad för alla sina kunder. Dessutom har man genom sin nya C-serie sänkt prisnivån på flashlagring och på så sätt tillgängliggjort det för en större målgrupp. 

Tidigare har kostnaden för flashlagring varit en nackdel, men nu ska verksamheter av alla storlekar kunna investera i tekniken och få samma möjligheter. 

Det unika med Ontap One och C-serien tillsammans är kombinationen av funktionalitet och flash. Med de här två lanseringarna sänker vi trösklarna på två sätt, där vi gör det möjligt för alla att köpa flashlagring och bjuder in fler till Netapp-familjen, säger Fredrik Nygren, Field CTO Nordics and Baltics, på Netapp. 

Liknande utmaningar oavsett storlek 

Att Netapp väljer att göra deras teknik tillgänglig för fler handlar mycket om att olika sorters företag oavsett storlek sitter på liknande problem. Dessa problem handlar ofta om säkerhet, kostnader och komplexitet, menar Fredrik Nygren. 

Det är exempelvis lika vanligt för ett litet företag som ett stort att bli drabbat av en ransomwareattack. Vi har verktyg för att hjälpa alla dessa kunder, då är det onödigt att hålla inne på dem. 

I Ontap One har vi ett inbyggt ransomwareskydd som automatiskt upptäcker attacker, skyddar och tar en överblicksbild av din data. Tack vare funktionerna som ingår i Ontap One kan vi till och med ge en ransomware recovery-garanti.

Dashboard och högre energieffektivitet

Det finns även en hållbarhetsaspekt av de två lanseringarna. Flashlagring har en högre energieffektivitet än traditionella hårddiskar vilket kan generera betydande energibesparingar. I Ontap One finns även en ny dashboard som ska göra din miljöpåverkan överblickbar. 

Nu kan du se exakt vilket co2-avtryck just dina Netapp-system har med dina arbetslaster.

Dashboarden synliggör på ett helt nytt sätt din miljöpåverkan. All it du kör och all data du lagrar har en påverkan på miljön. Nu kan du se exakt vilket co2-avtryck just dina Netapp-system har med dina arbetslaster. På så sätt kan du driva din verksamhet framåt samtidigt som du tar ansvar för ditt miljöavtryck. 

Tror du att flashlagring kommer att bli vanligare framåt?

Ja, det är trenden i branschen. Allt kommer inte ligga på flash, där är vi inte riktigt. Men vartefter kapaciteten ökar kommer priset gå ned. Och redan nu öppnar vi upp för flash inom nya områden där det tidigare inte varit ekonomiskt försvarbart.

Vi ser de här lanseringarna som två tidiga julklappar till våra kunder. Och det gör vi för att vi på Netapp bara lyckas om våra kunder lyckas. Om vi hjälper våra kunder med detta kommer det i förlängningen även att hjälpa oss, säger Fredrik Nygren.

19 september 2023Uppdaterad 13 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonnative

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng