Meta bäddar in ChatGPT-liknande AI i Instagram, WhatsApp och Messenger

Meta, Whatsapp, Instagram, Messenger; Snoop Dogg Och Paris Hilton

Foto: Adobe Stock, Wikimedia Commons

Den nya AI-assisten Meta AI ska ge användare information från internet i realtid och omvandla textpromptar till realistiska foton som går att dela med sina kontakter inom loppet av några sekunder. Inledningsvis lanseras AI-assistenten på Metas största plattformar för att senare tillgängliggöras i de smarta glasögonenRay-Ban Meta och bolagets VR-headset Quest 3.

AI-assistenten Meta AI bygger på språkmodellen Llama 2 och företagets bildgenereringsmodell Emu, men också på ett partnerskap med Microsoft och sökmotorn Bing. Bing möjliggör för användarna av Metas plattformar att kunna ställa frågor som Meta AI söker svar på i realtid, bland den information som då finns tillgänglig på internet. Det skriver bland annat Financial Times.

Personliga chatbotar och nya AI-verktyg på Instagram

Meta lanserar samtidigt 28 personifierade bottar med diversifierade personligheter, åsikter och intressen. Dessa är framtagna i samverkan med samtida ikoner och kändisar. Bland annat har Snoop Dogg, Kendall Jenner och Paris Hilton fått chatbott-versioner av sig själva.

Dessa “kändisassistenter” har börjat rullas ut i USA och kommer i närtid att gå att chatta med på Instagram och WhatsApp. Redan de närmsta veckorna finns planer på att lansera fler, och i framtiden är planen att Metas användare ska kunna skapa egna, skräddarsydda digitala assistenter.

 
 
I samma veva tillkommer nya AI-stärkta bildredigeringsverktyg på Instagram, genom vilka enkla textpromptar ska kunna användas för att designa bakgrunder på bilder och för att justera visuella effekter i bild. 

28 september 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Therese Bengtnerdigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng