Googles 25 år – detta har hänt

Google Fyra Olika Loggor

Google har under september månad haft 25-årsjubileum eftersom att det är 25 år sedan Google Inc. lanserades officiellt. Och det är mycket mer än bolagets logga som förändrats sedan dess.

På sin tidslinje över de senaste 25 åren går det att se alltifrån den första doodlen – när grundarna Larry Page och Sergey Brin la till en liten gubbe i Google-loggan innan de åkte till det årets Burning Man – till när Google Maps först lanseras år 2005.

Några andra kända uppdateringar genom historien är bland annat autocomplete-funktionen som lanserades 2004 och som hjälper dig att avsluta dina meningar. 2006 kom Google translate och året efter kom den dittills största sökförändringen Universal Search. Universal Search var ett mer sofistikerat sätt för Google att försöka ta reda på vad den som söker vill ha reda på, när det kommer till bilder, video med mera, och presentera detta på ett så intuitivt sätt som möjligt.  

Idag år 2023 har sökjätten gått så långt att du som användare själv kan testa bolagets senaste experiment genom Search Labs and Search Generative Experience (SGE). I det första experimentet står inte helt otippat generativ AI i fokus när AI-drivna sammanfattningar, översikter och tips till mer läsning levereras till användaren som resultatet av en sökning.

Här kan du hitta fler milstolpar från Google 25-åriga söktjänsthistoria.

27 september 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Google

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng