Cisco köper Splunk för 315 miljarder

Cisco Splunk

Cisco offentliggör att man avser att förvärva amerikanska mjukvarubolaget Splunk för 28 miljarder dollar, runt 315 miljarder kronor. Splunks plattform erbjuder övervakning och analys av data. 

Vi är glada över att föra samman Cisco och Splunk. Vår kombinerade kapacitet kommer att driva nästa generation av AI-aktiverad säkerhet och observerbarhet, säger Chuck Robbins, styrelseordförande och vd på Cisco, via ett pressmeddelande. 

Cisco betalar 157 dollar per aktie, vilket ger ett totalt värde på 28 miljarder dollar, runt 315 miljarder kronor. 

"Utnyttja kraften av data och AI"

Förvärvet av Splunk ska hjälpa Cisco att få mer återkommande intäkter. Samtidigt är förhoppningen att organisationer av alla storlekar ska kunna bli säkrare och mer motståndskraftiga. 

 Tillsammans kommer vi att utnyttja kraften av data och AI för att leverera bättre värde för våra kunder och omvandla branschen. Vi är glada över att slå oss samman med en så etablerad och pålitlig partner som Cisco. Vi förväntar oss även att Splunk-anställda kommer att få ännu större möjligheter när vi förenar två respekterade och syftesdrivna organisationer, säger Gary Steele, vd och koncernchef för Splunk. 

Affären har godkänts av de två företagens styrelser och förmodas bli klar under Q3 2024. Innan detta sker behöver förvärvet beviljas av konkurrensmyndigheter och Splunks aktieägare. 

22 september 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssoncisco

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng