Zoom och Amazons strängare regler för hemarbete

Amazon Zoom Distansarbete

Foto: Adobe stock

Allt fler av de stora techbolagen upphör med sina flexibla regler för distansarbete. Amazon har skickat ut en varning till medarbetare som inte följer bolagets närvaropolicy, samtidigt som Zoom beordrar sina anställda att återvända till kontoret. 

Amazon har mejlat ut en varning till de anställda som arbetar för mycket på distans. En del anställda har fått beskedet att de "för tillfället inte lever upp till förväntningarna om att ansluta sig till kollegorna på kontoret minst tre dagar i veckan”, skriver BBC

Amazons policy för ökad kontorsnärvaro infördes i maj. Då utlöste den protester från anställda som menade att arbetsmoralen påverkades negativt av en rad "kortsiktiga beslut" av cheferna. Amazon är inte heller det enda stora techbolaget som börjat med strängare regler gällande hemarbete, utan detta har även Apple, Google och Meta gjort. 

Nu beordrar även Zoom sina anställda att återvända till kontoret i högre utsträckning, då man anser att en organiserad hybridmodell är det mest effektiva sättet att arbeta. Enligt de nya riktlinjerna ska Zoom-anställda som bor på högst 80 kilometers avstånd från kontoret vara på plats två dagar i veckan. 

I USA jobbar drygt 12 procent av arbetstagare helt på distans. 29 procent jobbar i någon form av hybrid mellan distans- och kontorsarbete. Detta visar ny forskning från Stanfords universitet. 

14 augusti 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonarbetsplats

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng