Microsoft avslöjar: Bing Chat snart tillgänglig i fler webbläsare

Mobil Och Bing,Safari,Chrome; Ai, Ms

I juli berättade Microsoft att Bing Chat testats i andra webbläsare än Microsoft Edge, såsom Chrome och Safari. I dagarna kom beskedet, om än utan ett exakt datum, att Bing Chat snart blir tillgänglig i andra webbläsare på mobila enheter och datorer.

 Detta nästa steg på resan gör att Bing kommer att få uppvisa sitt stora värde i form av funktioner som summerade svar, bildskapande och annat för en betydligt bredare publik, skrev Microsoft i sitt tillkännagivande över Bing-relaterade släpp, som gjordes på den ChatGPT-liknande sökmotorns sexmånadersdag.

Trots att arbetet med att optimera Bing för andra webbläsare fortskrider, kommer användare även framöver att få ut störst kapacitet av Chat Bing genom Microsoft Edge, enligt Tech Crunch. Det handlar bland annat om längre meddelanden, mer långtgående chatthistorik och fler inbyggda funktioner i webbläsaren.

Att chattboten redan haft en positiv inverkan på användningen av Microsoft Edge, noterades också, med nio obrutna kvartal av användartillväxt. 

Företag ett fokus bland nya funktioner 

Utöver att kommentera på framtiden, refererade techjätten till ett par andra nyheter, däribland Bing Chat Enterprise som är anpassad för intern användning. Sedan ChatGPT:s genombrott har många verksamheter förbjudit sina medarbetare att nyttja AI-modellen i arbetet, med hänsyn till rådande dataskyddsregelverk. Hit hör bland annat tech-bolag som Samsung och Apple men även större banker såsom Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank och Goldman Sachs. Med Bing Chat Enterprise ska användare nu kunna vara säkra på att inga data sparas, synliggörs för Microsoft eller kan komma att användas för att träna språkmodeller i framtiden.

8 augusti 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Therese BengtnerdigitFoto Adobe Stock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng