Kontorsflykten: Salesforce väljer morot – Google väljer piska

Google Och Salesforce Kontor

Foto: Adobe stock

Google skärper sina regler för arbete på distans. Bolaget kommer med hjälp av passerkorten se om anställda följer hybridarbetsschemat. Salesforce väljer en annan väg och skänker pengar till välgörenhet om anställda återvänder till kontoret.

I dagarna uppdaterade Google sin hybridarbetspolicy, och där framkommer det att man ska börja följa upp närvaro med hjälp av passerkorten. Anställda som inte dyker upp på inplanerade dagar kommer att konfronteras, enligt CNBC. Först och främst kommer detta att gälla i USA, men Google ser även över möjligheterna med att implementera det i andra länder.

Bolaget ska också ta hänsyn till kontorsnärvaro när man gör helhetsbedömningen av de anställdas prestationer.

Sedan tidigare förväntas merparten av Googles medarbetare vara på plats på kontoret minst tre dagar i veckan.

Donerar till välgörenhet

Salesforce väljer en annan metod för att få anställda att återvända till kontoren, nämligen välgörenhet. Bolaget donerar tio dollar per medarbetare till lokala välgörenhetsorganisationer för varje dag de är på plats på kontoret mellan den 12 och den 23 juni. Initiativet går under namnet Connect for Good och man hoppas på att samla in mellan 1 till 2,5 miljoner dollar, enligt Gizmodo.

Bolaget har sedan tidigare sagt att 65 procent av personalstyrkan ska vara på kontoret minst tre, ibland fyra, dagar i veckan.

9 juni 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonarbetsplats

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng