Ny studie: Så attackerar cyberbrottslingar via epost

Kuvert Med Lås Mot Gul Bakgrund; Mejl, Säkerhet, Phishing, Malware

Allt fler cyberkriminella utger sig för att vara leverantörer av flerfaktorsautentisering. Ofta vänder de sig mot mindre företag där finansiella institutioner drabbas mest. Detta visar Vipre Security Groups senaste Email Security Report.

Varje månad behandlar Vipre Security Group 1,2 miljarder e-postmeddelanden och varje dag hanterar de över en miljon unika exempel på skadlig programvara. Den senaste rapporten, Email Security in 2023, djupdyker i e-postsäkerhet och hur cyberkriminella går tillväga. Det rapporterar tidningen Aktuell Säkerhet.

Studien visar bland annat att 48 procent av de som drabbas är finansiella institutioner, att tiden för att åtgärda insiderattacker har ökat från 77 till 85 dagar, och att 52 respektive 39 procent av phishing-länkarna är misstänkta webbplatser och nyregistrerade domäner. I rapporten fastslås också att bifogad ”malspam” (malware + spam) har ökat med 22 procent jämfört med länkbaserad malspam.

– Det är en sak att få en isolerad bild från en enskild kund. Det är en helt annan att få ett års data från tusentals e-postklienter över hela världen. Man kan spekulera om nya hot hur mycket som helst, men fakta ljuger inte. Det krävs internationella resurser, erfarna analytiker och teknik på företagsnivå för att skapa en sådan här rapport, säger Usman Choudhary, chief product and technology officer på Vipre, till Aktuell säkerhet.

23 maj 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Frida JohanssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng