Högskola och EU hjälper halländska företag med AI

Högskolan I Halmstad

Foto: Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad och Highfive Innovationsarena får pengar från EU för att stärka kompetensen inom AI bland företagen i Halland. 

Halländska företag ska få möjlighet att bli bättre på AI-området. Högskolan i Halmstad och Highfive Innovationsarena ska med EU-medel hjälpa företagen att stärka sin AI-kompetens. Highfive innovationsarena är ett av Halmstad kommuns helägda bolag. 

Det handlar om att vi får ytterligare medel och att vi satsar vidare på det vi kallar för människocentrerad artificiell intelligens i Halland, säger Anna Petersson, innovationschef på Highfive Innovationsarena, till Sveriges Radio P4. 

"Använda AI:s kraft för bättre beslut"

Enligt Anna Petersson ska man kunna hjälpa halländska företag på en rad olika sätt. 

För många handlar det om att förstå hur man kan använda AI och applicera det rätt. Vi ska hjälpa dem att använda kraften i AI för att ta bättre beslut, öka effektiviteten och få en högre precision i exempelvis sin produktion, säger Anna Petersson. 

22 maj 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonAI

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng