Tiktoks systerapp Lemon8 slår stort i USA

Lemon8 App; Stor I USA

Lemon 8 är som en blandning av Tiktok och Instagram.

Samtidigt som amerikanska staten bråkar om säkerhetsaspekterna runt Tiktok och appens vara eller icke vara i USA, vinner systerappen Lemon8 marknadsandelar i landet.

Bytedance är bolaget som ligger bakom Tiktok, och som alltså också är förälder till appen Lemon8. Lemon8, som riktar sig till en yngre publik, innehåller en blandning av Tiktok-liknande videor och Instagram-liknande bilder. Det skriver tech-nyhetssajten Axios.

Precis som i Tiktok finns ett flöde som är anpassat för användaren, och ett flöde med personer och kanaler användaren följer. Lemon8 ska i dagsläget vara mer likt Pinterest i sitt innehåll, med mycket poster och videor med makeup och skönhetstips, som traditionellt riktar sig mer till en kvinnlig publik.

650 000 nedladdningar på en vecka

Bara den senaste veckan har Lemon8 installerats 650 000 gånger i USA. Enligt Axios visar detta hur fast beslutna Bytedance är att växa i USA.

Detta alltså samtidigt som Tiktok förbjuds på telefonerna för offentligt anställda i både USA och Europa, och samtidigt som utfrågningar och diskussioner pågår om att förbjuda appen helt i USA.

Lemon8 har funnits sedan 2020, har sin största marknad i Japan, och gick in på den amerikanska och brittiska marknaden i februari i år.

Trots att Bytedance hemsida i Storbritannien inte skyltar med sin koppling till appen, har utvecklarna till den samma adress i Singapore som Tiktok.

– Vi ska så klart göra vårt bästa för att Lemon8 ska lyda amerikanska lagar och vara säkra på att vi gör rätt för oss, säger Bytedance global general counsel, Erich Andersen, som representerar Tiktok, till nyhetsbyrån AP.

11 april 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng