Smartare shopping via Klarna med OpenAI

Klarna, Smartare Shopping, Open Ai

Ett exempel på hur Klarnas nya tjänst fungerar fungerar. Foto: Klarna

Klarna investerar i ett AI-pluggin till sin sajt som ska hjälpa användare att söka på varor och tjänster. Till CNN säger bolagets vd Sebastian Siemiatkowski att han i dagsläget inte är orolig för konkurrenter som Apple Pay.

I en intervju med CNN berättar Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski bland annat om Klarnas senaste mjukvarumodeller och bolagets lyckade framfart på den amerikanska marknaden, och om hur han ännu inte är särskilt rädd att bli utkonkurrerad av tjänster som Apple Pay.

– Eftersom vi ser både vad du köper och har tillgång till dina kvitton från alla dina köp, har vi möjlighet att ge dig en mycket rikare köpupplevelse än till exempel Apple Pay, säger Sebastian Siemiatkowski.

Men kanske mest intressant var den del som handlade om Klarnas nya AI-integration: ett samarbete med Open AI där du som användare kan ställa frågor som ”Jag har 1 500 kronor och vill köpa ett par trådlösa hörlurar, gärna med brusreducering. Kan du ge mig några tips?” och sedan få förslag på hörlurar med lämpliga egenskaper och pris.

– En av sakerna vi har experimenterat med är att fråga våra kunder om de vill att vi använder all den data som de delar med oss, för att ge dem en bättre köpupplevelse, och många svarar ja. Vi har en fantastisk möjlighet att ge relevanta svar på frågor om köp. Detta är ett växande segment som våra kunder älskar.

13 april 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerAIFoto Klarna

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng