”Omfattande” it-störningar i Region Skåne

Stetoskop På Tangentbord; It Störningar, Region

Region Skåne har drabbats av it-störningar som gör att bland annat vårdcentraler har svårt att komma åt regionens gemensamma journalsystem. Samtidigt skriver Region Örebro på sin hemsida att man har problem med sina telefonsystem.

– Många vårdcentraler har svårt att logga in journalsystemet. Det är ett stort bekymmer och något vi djupt beklagar, säger Ulrika Pahlm, chefläkare på förvaltningen Digitalisering IT och MT på Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Enligt Region Skåne har störningarna pågått sedan måndag morgon och trots ”omfattande insatser” tillsammans med sin it-leverantör är problemet i skrivande stund, tisdag eftermiddag, fortfarande inte löst.

– Det har gradvis blivit bättre och vi har i dag fler användare som kan logga in än vi hade i går. Men vi är förstås inte nöjda förrän problemen är helt lösta, säger Ulrika Pahlm.

Problem också i Örebro

Under tisdagen ska Region Örebro enligt Dagens nyheter ha haft problem med sina telefonsystem, vilket bland annat påverkat dem som försökt beställa sjukresor eller försökt boka tid hos tandläkaren.

Interna problem har under dagen även påverkat Region Gotlands telefoni. Detta problem ska dock vara löst.

Huruvida störningarna hänger ihop med varandra är oklart.

18 april 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng