Microsoft kan komma att slopa Teams som del av Office 365

Office 365 Loggor

Foto: Adobestock

Microsoft kan vara på väg att bryta upp paketeringen av Teams och Office 365, enligt Financial Times. Anledningen sägs vara att bolaget försöker undvika EU-repressalier, efter att Slack klagat på att paketeringen är konkurrenshämmande. 

Microsoft har i diskussioner med EU-företrädare erbjudit sig att sluta paketera Teams med Office 365. Därmed ska kunder kunna köpa Office 365 både med och utan Teams. 

Microsofts drag uppges vara ett sätt att undvika en konkurrensstämning från EU. Detta rapporterar Financial Times, som dock tillägger att det inte är säkert att en överenskommelse kommer att nås. 

 Vi är medvetna om vårt ansvar i EU som ett stort teknikföretag. Vi fortsätter att samarbeta med kommissionen i deras utredning och är öppna för pragmatiska lösningar som tar hänsyn till deras oro och tjänar kunderna väl, säger en talesperson för Microsoft till Financial Times. 

2020 lämnade konkurrenten Slack in ett klagomål till EU om Microsofts Teams- och Office 365-paketering, vilken de menar hämmar konkurrensen. 

25 april 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonMicrosoft, Teams

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng