Vårdbolaget Humana drabbat av it-attack

Händer Äldre Person Och Data Som It Attackerats

Humanas filarkiv har drabbats av ett dataintrång. Enligt ett pressmeddelande har en begränsad mängd information, däribland personupgifter, blivit stulen under intrånget.

– Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att förhindra ytterligare intrång, mer kan jag inte säga just nu, säger Patrik Silverudd, presschef på Humana till Dagens Industri.

Just nu pågår utredningen på Humana om vad som har hänt. Bolaget konstaterar att det inte ska finnas risk för större störningar i driften.

Intrånget har anmälts till både Polismyndigheten och Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) och Humana utreder intrånget internt och med hjälp av tredjepartsspecialister.

Arbetet fortgår

I ett mejl till Voister skriver presschef Patrik Silverudd på onsdagen att man inte har några ytterligare kommentarer i nuläget och tillägger att ”arbetet fortgår.”

Om Humana

Humana är ett svenskt företag som tillhandahåller tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans och äldreomsorg i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idag har man drygt 18 000 anställda.

Den 31 januari miste Humana sitt tillstånd att bedriva hemtjänst och personlig assistans, enligt Inspektionen för vård och omsorg (IVO) bland annat på grund av brister i att säkra verksamhetens kvalitet och i att förvalta allmänna medel. Humana har överklagat beslutet.

Källa: Wikipedia

8 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng