Trots bistra tider – företag investerar rekordmycket i säkerhet 

Folk Som Går

De globala investeringarna i säkerhetslösningar och tjänster kommer att öka med drygt 12 procent i år. De sammanlagda investeringarna väntas landa på 219 miljarder dollar under året. 

De växande säkerhetssatsningarna kommer fortsätta de kommande åren. År 2026 lär investeringarna hamna på närmare 300 miljarder dollar, enligt en ny rapport från IDC.

Investeringarna i säkerhetsprodukter och tjänster kommer i år att överträffa tillväxten för all samlad it. Nästan alla olika branscher och storleksklasser på företag kommer att se tvåsiffrig tillväxt fram till 2026, säger Serena Da Rold, biträdande forskningschef på IDC, i ett pressmeddelande. 

Cyberattacker och hybrid arbetsmiljö

I rapporten skriver analysfirman att den kraftiga ökningen på området beror på hotet från cyberattacker, kraven på att tillhandahålla en säker, hybrid arbetsmiljö och behovet att uppfylla kraven gällande dataintegritet och regelverk. 

De mer mogna branscherna, och de största spenderarna, kommer att öka sina investeringar mer än snittet och fortsätta att satsa på högkvalitativa säkerhetslösningar. Detta för att motverka ransomwareattacker på sin distribuerade arbetskraft och för att skydda kritisk infrastruktur, som i allt högre grad är ansluten till it-nätverket, säger Serena Da Rold.

17 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonsäkerhet

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng