Ny svensk handbok för säkrare IoT-lösningar

Övervaknings Kameror Mot Gul Bakgrund

IoT Sverige och Smartare Elektroniksystem lanserar en handbok för hur man tar fram IoT-produkter. Handboken uppkommer till följd av den ökade hotbilden och nya regelverk, med målet att göra svenskutvecklade IoT-lösningar mer cybersäkra. 

– Hotbilden har tyvärr ökat dramatiskt. Det är även en rad nya regelverk på gång. Så det krävs mycket av branschen för att kunna ta fram de lösningar som klarar den nya situationen, säger Maria Månsson på Smartare Elektroniksystem, initiativtagare till handboken.

I handboken finns råd, checklistor, standarder och metoder som kan vara till nytta för såväl elektronik- och mjukvaruutvecklare som för produktägare och beställare. Handboken har tagits fram i en arbetsgrupp tillsammans med representanter från företag och organisationer.

"Cybersäkerhet ett centralt område"

Projektet “Handbok för framtagning av cybersäkra IoT-produkter” är ett samarbete mellan innovationsprogrammen Smartare Elektroniksystem och IoT Sverige samt branschorganisationen Svensk Elektronik.

– IoT Sverige arbetar för att öka användningen av innovativa och samhällsnyttiga IoT-lösningar. Cybersäkerhet är ett centralt område och vi är glada och stolta över samarbetet kring handboken tillsammans med Smartare Elektroniksystem, säger Kristin Blom, tillfällig programchef på IoT Sverige.

Svensk Elektronik tar nu över förvaltningen av handboken, som lanseras på Elektronikmässan i Göteborg 19 april i år.

7 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonsäkerhet, IoT

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng