Microsofts kryptoplånbok i Edge

Plånbok Med Bitcoins Och Edgeikonen; Kryptoplånbok, Microsoft

Microsoft utvecklar vad som verkar vara en sorts kryptoplånbok till sin webbläsare Edge. Kryptovalutan Ethereum är en av tillgångarna som kommer kunna hanteras där. Men än så länge är projektet under tidig utveckling.  

– På Microsoft, testar vi hela tiden nya lösningar för att utveckla nya upplevelser till våra användare. Vi ser fram emot att lära oss och att samla bedömningar från våra användare, men i nuläget har vi inget mer vi kan dela med oss av, säger en talesperson för Microsoft, enligt sajten Bleepingcomputer.

”Det här är en icke-förvarande plånbok, vilket innebär att du har full kontroll över dina tillgångar. Vi kommer inte att ha tillgång till dina lösenord eller återställningsnyckel. Det kommer att vara inbäddat i Edge, vilket gör att det blir lätt att använda utan att du behöver installera några förlängda programvaror”, skriver Microsoft till den som ska börja använda plånboken.

Troligen är plånboken enbart tillgänglig för ett begränsad användarskara i nuvarande testfas.

”Som en testare använder du dina egna tillgångar. Om du förlorar dessa kommer Microsoft inte ersätta förluster. Det här är ett konfidentiellt projekt och inga detaljer ska delas externt”, skriver Microsoft.

Kryptovalutan Ethereum är en av tillgångarna som kommer kunna hanteras. Plånboken kommer också att vara kopplad till andra decentralizerade appar och har bland annat en nyhetsdel där användaren kan hålla koll på de senaste kryptonyheterna.

20 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng