Därför kommer du se ChatGPT i allt fler appar

Chat Gpt Appstore

OpenAI har lagt in ett API i ChatGPT vilket gör det möjligt för utvecklare att integrera tjänsten i sina appar. Några företag som redan nappat är Snap, Quizlet och Instacart.

Utvecklarna kan välja att använda AI-modellen exakt som den är, eller skapa egna versioner av den i sina appar, enligt Engadget. 

Några “early adopters” är studieverktyget Quizlet och detaljhandelsföretaget Instacart. Quizlet ska använda botten till att ställa frågor baserat på studiematerial för att på så sätt hjälpa elever att förbereda sig inför prov, enligt CNN.

Instacart planerar att nyttja verktyget för att svara på användarfrågor såsom: “Hur gör jag bäst fisktacos? eller “Vad är en hälsosam lunch för mina barn?” 

Och som Voister tidigare skrivit om ska även Snap, bolaget bakom Snapchat, använda tekniken. Där ska botten bland annat kunna ge rekommendationer, hjälpa användare att göra planer eller skriva en haiku-dikt på några sekunder. 

Dessutom har OpenAI lanserat ett API till sin AI-modell Whisper, en tal-till-text-modell som lanserades i september 2022.

3 mars 2023Uppdaterad 10 april 2024Reporter Fredrik AdolfssonAI, ChatGPT

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng