Bing: 100 miljoner användare dagligen

Bing Och Chatgpt Går Bra

Bing har nått 100 miljoner dagliga användare, och det är väl ingen skräll att många kommer för den ChatGPT-liknande implementation som nyligen lanserats på sökmotorn. En tredjedel av användarna är nämligen nya.

”Vi ser dragningskraften till nya Bing som ett kvitto på att vår syn att det är dags för en förändring av sökfunktionen. Dettaa gör vi genom det unika värdet som tillförs genom att kombinera sök + svar + chat + skapande, som en upplevelse”, skriver Yusuf Medhi, Corporate Vice Presiedent, Modern Life Search and Devices, på Mircorosft, i ett blogginlägg.

Bing ser inte bara en tillväxt i nya användare, utan också i det som brukar kallas engagemang, det vill säga fler användare utför fler sökningar dagligen. I snitt görs tre chattinteraktioner per session, och fler än 45 miljoner interaktioner har totalt ägt rum sedan funktionen infördes.

På telefonen har användningen av Bing-appen sexfaldigats.

Utöver att sökmotorn i Bing vässats, skriver man också att browsern Edge både förbättrats, vilket i sin tur bidragit till fler användare av både den och Bing.

13 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng