Förbud mot Tiktok för EU-kommissionärer

Eu Och Tiktok; Eu Kommissionen Förbud

EU-kommissionens medarbetare har beordrats att ta bort Tiktok-appen från sina telefoner och andra digitala enheter. Enligt kommissionen är det ett sätt att skydda data och öka cybersäkerheten.

– Den här åtgärden har som mål att skydda kommissionen mot olika cybersäkerhetshot som skulle kunna utnyttjas för cyberattacker mot vår miljö, säger EU-talespersonen Sonya Gospodinova, enligt BBC.

Förbudet berör cirka 32 000 användare och innebär att Europakommissionens personal varken får ha Tiktok installerad på sina tjänstemobiler eller på andra enheter som har appar som används i tjänsten.

Man har till 15 mars att ta bort appen, och om den som inte gör det kommer inte kunna använda sin arbetsmejl eller andra arbetsverktyg.

Kritik missriktad

– Vi är besvikna över det här beslutet, som vi tycker är missriktat och baserat på missförstånd, säger en talesperson för Tiktok.

Tiktok hävdar att man inte är annorlunda än andra sociala medier, medan kritiker hänvisar till att Tiktok ägs av Bytedance som i sin tur anklagas för att dela sin data med den kinesiska staten.

Källa: BBC

24 februari 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng