Voister bevakar Cisco Live

Ciscos nyheter för ett säkert och enkelt hybridarbete

Javed Khan under eventet Cisco Live, där bolagets huvudbudskap var "all in". Foto: Cisco

Cisco vill maximera verksamheters hybridarbete genom att omdefiniera arbetsplatser, optimera samverkan och säkra allt från start. Cisco Spaces gör kontoren smartare, ny kompatibilitet mellan Teams Rooms och Webex förbättrar mötesupplevelser och Cisco Security Cloud skapar ett säkerhetslager mellan datacenter och applikationer och tjänster.

Att anpassa verksamheten efter det hybrida arbetslivet, ta tillvara på de möjligheter och hantera de utmaningar som skapas av det, är en av de viktigaste frågorna för näringslivet under de kommande åren.

Under Cisco Live i Amsterdam var hybridarbete, och hur detta påverkar hållbarhets- och säkerhetsperspektivet, huvudnumret när Javed Khan, SVP och General Manager på Cisco Collaboration, talade om vägen framåt.

För att lyckas med sitt hybridarbete krävs flera infallsvinklar, menar Javed Khan. 

Hybridarbete handlar inte bara om samarbetsmjukvara. Mjukvaran kan inte lösa de här utmaningarna själv. Istället behövs ett helikopterseende över nätverk, säkerhet, samverkan, mjukvara och hårdvara.

Här kan vi på Cisco hjälpa till på tre olika områden: Omdefiniera era arbetsplatser, optimera er samverkan och säkra allt från start.

Höga krav oberoende av arbetsplats

Enligt Javed Khan handlar omdefinieringen av arbetsplatser både om de som är på kontoret och de som arbetar hemifrån. Här ska mixen av Ciscos samverkanslösningar och nätverksplattformar effektivisera den hybrida tillvaron.

Cisco Live

Här kan du se seminarier från Cisco Live i efterhand. 

 Hemifrån kommer anställda vilja ha minst lika bra videoupplevelser som på kontoret, vilket vi har ett antal nya produkter som säkerställer. Och till kontoren har vi nu expanderat vår hårdvaruportfölj så att den inte endast passar stora konferensrum utan även öppna kontorslandskap och idérum.

 Detta kombinerat med våra nätverksplattformar Meraki och DNA Center ger dig en optimal arbetsupplevelse både hemifrån och på kontoret.

Kompatibilitet mellan Webex och Teams Rooms

Samarbetsplattformen Cisco Webex fungerar sedan tidigare väl ihop med andra stora plattformar, såsom Zoom, Microsoft Teams och Google Meet. Nytt är att Ciscos teknik nu även fungerar med Microsoft Teams Rooms (konferensrum för Teams-video).

 Nu får du fler valmöjligheter. Du kan köra den ursprungliga Webex-upplevelsen, som låter dig gå med i möten med alla andra plattformar. Du kan också använda Microsoft Teams Rooms och äntra ett Webex-möte.

Och med Cisco Spaces är målet att göra kontorsbyggnader smartare. Spaces samlar data över dina samverkansenheter samt Catalyst och Meraki-accesspunkter.

Med Cisco Spaces kan du optimera byggnadens klimatavtryck genom att minska energiförbrukningen.

Med Spaces blir switchar, kameror och dylikt till sensorer som mäter temperatur, luftfuktighet och hur många som befinner sig på kontoret. Detta gör det smidigare att hitta lediga mötesrum men underlättar även arbetet för fastighetsansvariga som kan optimera byggnadens klimatavtryck genom att minska energiförbrukningen.

Webex Suite – plattformen för alltifrån meddelanden till webbinarier

Därefter gick Javed Khan vidare från att prata om hur Cisco omdefinierar arbetsplatser till hur de vill optimera samverkan. På det här temat slog Javed Khan ett slag för portföljen Webex Suite, som lanserades förra året.

 Med Webex Suite kan du genomföra telefonsamtal, skriva textmeddelanden, anordna möten, skriva på whiteboard, spela in asynkron video samt anordna webbinarier och stora evenemang. Allt till en låg kostnad. På så sätt behöver du inte ha olika leverantörer för exempelvis telefoni, hårdvaruenheter samt event- och webbinarieverktyg. Alla lösningar ingår i Webex Suite, något som inte går att få från någon annan leverantör.

Cisco Security Cloud

Sist men inte minst måste alltid säkerhet finnas med i hela infrastrukturen. För att prata om detta kom Tom Gillis, SVP och general manager på Cisco Security, upp på scenen.

Han menar att vi lever i en tid med fyra ”stordatorer”, nämligen AWS, Microsoft Azure, Google Cloud och lokala datacenter. Det är på dessa fyra ställen som applikationer och tjänster kommer att köras framöver, och det är här som Cisco Security Cloud kommer in i bilden.

Tom Gillis

Tom Gillis pratade om visionen för Cisco Security Cloud.

 Mellan de fyra stordatorerna och dina applikationer och tjänster ser vi att industrin behöver ett nytt lager. Ett säkerhetslager som fungerar lika bra i exempelvis AWS och Azure som för ditt privata datacenter. Det här är vår vision för Cisco Security Cloud, som utvecklats för att göra det möjligt att använda samma plattform för hela infrastrukturen.

Själva plattformen är helt molnbaserad för största möjliga skalbarhet och flexibilitet. Du loggar in  med en enda inloggning och en enda intuitiv användarupplevelse. Cisco Security Cloud erbjuder alltifrån brandväggar till SSE/SASE, Zero Trust-verktyg, säkerhet för molnapplikationer och TDR (Threat detection and response).

Som avslutning gjorde Tom Gillis en kort summering av keynoten.

 Transformationen inom distansarbete sker över hela världen och kan ge alla personer möjlighet att vara en del av den globala ekonomin. Vi på Cisco skapar samtliga våra produkter med hållbarhet i åtanke, och vi designar säkerhetsverktyg som passar den här transformativa, hybrida multicloud-världen. Allt detta bygger vi på ett enkelt sätt så att du faktiskt kan få det att fungera fullt ut.

17 februari 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonCisco, arbetsplats

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng