Teams Rooms för DeLavals hybrida arbetsplats

Per Andersson, DeLaval. Foto: Fredrik Kron/Voister

DeLaval ingår i Tetra Laval-koncernen och ligger bakom den så kallade separatorn som skiljer grädde från mjölk. Viktigast just nu för Per Andersson, chef för digital arbetsplats på bolaget, är att ställa om till det hybrida arbetslivet. Där står Teams Rooms och på sikt ett aktivitetsbaserat huvudkontor i Tumba i fokus.

– Vi är inne på en resa med vår digitala arbetsplats. För två år sedan när jag började låg vi lite efter både teknikmässigt och ur ett användarperspektiv. Nu har vi gjort massor av förbättringar, men vi har väldigt mycket kvar framför oss, säger Per Andersson, director digital workplace, DeLaval.

Vad har ni gjort?

– Vi har börjat med en 365-resa och flyttat allting från egna datacenter till molnet, som så många andra har gjort. Vi har dessutom bytt vår outsourcingleverantör för digital workplace.

Vad är mest aktuellt just nu, skulle du säga?

– Att försöka tänka på nya livet efter covid och livet med det hybrida arbetssättet. Om man då redan är i molnet med Teams och annat är man van vid helt digitala möten, men nu måste vi även få det hybrida mötet att fungera.

Hur lyckas ni med det?

– Det vi har gjort är att utrusta våra mötesrum med Microsoft Teams Rooms, för att göra mötet optimalt för alla deltagare. Där satsar vi mycket just nu på att modernisera rum för rum, stegvis, och det är väldigt uppskattat av slutanvändarna. Det fungerar tillsammans med andra lösningar från andra (hårdvaru)leverantörer och det bildar ett helt ekosystem.

Var tror du att ni är om två år?

– En av utmaningarna vi har är vårt huvudkontor i Tumba, som visserligen är fint, men som är lite gammalmodigt med långa korridorer och många egna rum. Men vi ska bygga om detta till ett modernt och aktivitetsbaserat kontor. Och det vi testar med tekniken går hand i hand med att göra den här stora ombyggnationen. Så om ett par år kommer vårt kontor att vara modernt, attraktivt och vi som medarbetare kommer att vilja vara där för att träffas och samarbeta.

12 januari 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron/Voister, DeLaval

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng