Storvarsel hos Microsoft

Microsoft Kontor

Foto: Adobestock

På grund av minskad efterfrågan varslar Microsoft runt 10 000 anställda om uppsägning. Därmed blir bolaget det senaste i raden av teknikjättar som beslutar om stora neddragningar.

Microsofts besked berör 5 procent av bolagets anställda. Således omfattar det betydligt fler personer än vad som var fallet vid det gångna årets neddragningar, då knappt 1 procent drabbades. Personerna som sägs upp ska få sitt besked före slutet av mars.

När pandemin kom rekryterade Microsoft friskt och bolagets personal växte med 36 procent under två år.

– Under pandemin skedde en snabb accelerering. Nu tror jag att vi genomgår en fas där det sker en viss normalisering på efterfrågesidan, sade Satya Nadella, vd på Microsoft under World Economic Forum i Davos, strax innan varslet blev offentligt.

I ett mejl till personalen skriver Satya Nadella att bolaget dock kommer fortsätta att anställa personer i strategiskt viktiga områden, där exempelvis AI ska vara ett av dessa. 

Under den senaste tiden har även andra techjättar skurit ner på personal. Som exempel har Amazon meddelat att man minskar sin personal med 18 000 personer, och Meta med 11 000 personer.

Källa: Business Insider, BBC

19 januari 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng