Orolig start på veckan för Microsoft

Hand Som Hålller I Telefon Med Office 365 Och Röd Bakgrund Med Ms Ikoner

Tillväxten för Microsofts moln Azure ser ut att minska. Även tillväxten av M365-produkter som Teams ser ut att hålla sig på samma relativt låga nivå som december. Det framgår av bolagets kvartalsrapport. Samtidigt låg dessa tjänster nere under onsdagen på flera håll i världen.

Redan i december förra året rapporterade Microsoft att försäljningen av bland annat Azure hade taktats ner, och bolaget ser just nu ingen vändning uppåt.

– I vårt kommersiella affärsområde tror vi att de trender vi såg i slutet av December kommer att fortsätta in i kommande kvartal, säger Amy Hood, Microsofts CFO i ett konferenssamtal, enligt CNBC.

Framförallt har man sett en mindre tillväxt än väntat i Microsoft 365-produkter som Teams, och också för sina säkerhetsprodukter.

I dagsläget står Microsoft Cloud som bland annat innefattar Azure, prenumerationer på Microsoft 365, Linkedin och Dynamics 365 för 51 procent av bolagets totala försäljning. Och det är inte minst i dessa segment som Microsoft levererade sämre siffror än vad marknaden väntat sig.

Förra årets sista kvartal ökade försäljningen med 2 procent, vilket är den minsta ökningen på sex år för it-jätten.

Microsoft 365-tjänster nere

Samtidigt under onsdagen rapporterades det världen över om hur tjänster i Microsoft 365, såsom Teams, legat nere. Enligt Microsoft beror på det på en sorts nätverksförändring, som man nu har rullat tillbaka.

– Det är en påminnelse om hur många av oss som är beroende av big tech i våra arbeten och i vår vardag, med produkter som vi inte kan kontrollera om huruvida de fungerar eller inte, skriver Zoe Kleinman, technology editor på BBC, i en analys.

Källa: CNBC, BBC

25 januari 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng