Rekordstort intresse för cirkulär it

Pokal Och Soptunna Med Gammal It; Inrego

November 2022 innebar rekord i antal inskickade elektroniska produkter för it-återanvändningsbolaget Inrego sedan starten år 1995.

– Det är fantastiskt att allt fler och fler ser fördelarna med att arbeta hållbart med it. Vi har arbetat med detta i 27 år och rekordet antyder att marknaden är redo, säger Henrik Nilsson, grundare och vd på Inrego.

För att hjälpa sina potentiella kunder på traven, har Inrego tillsammans med bland annat Svenska Miljöinstitutet, utvecklat en koldioxidberäknare, som hjälper till att ta fram exakta siffror på utsläppsminskningar som så kallad rekonditionerat it kan ge.

Ekonomi och medvetenhet

Inrego spekulerar i att rekordet är en blandning av det ekonomiska läget på marknaden, vilket gör att aktörer gärna hittar sätt att få ekonomisk ersättning för sina uttjänta it-produkter, och att samhället helt enkelt har blivit mer hållbarhetsmedvetna.

– Tidigare har drivkrafter varit ekonomi och säkerhet, men med en ökad medvetenhet på marknaden har de miljömässiga fördelarna blivit alltmer framträdande, säger Henrik Nilsson.

Källa: Inrego

7 december 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerhållbarhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng