Nu flyttar Musikhjälpen in i Minecraft

Musikhjälpen I Minecraft

Foto: Microsoft

Att följa Musikhjälpen framför tv:n, på radio eller på plats har länge varit standard för många under december månad. I år går det även att se livesändningen i Minecraft. Där kan besökare donera pengar, interagera med varandra och till och med vädret speglas i realtid.

Att Musikhjälpen flyttat in i Minecraft är möjligt via ett samarbete mellan Mojang Studios, Microsoft Sverige, Around the Corner och Visual Sweden.

– Detta samarbetet med andra svenska aktörer, på vår hemmamarknad, ligger precis i linje med våra värderingar, att bygga en bättre värld genom spel. Vi är glada och stolta över att få vara med i årets Musikhjälpen och det viktiga temat att göra skillnad för barn på flykt, säger Ulrika Höjgård, Head of Studio på Mojang Stockholm, i ett pressmeddelande.

Solens uppgångar och nedgångar speglas

I spelets motsvarighet till Kungstorget i Göteborg kan spelarna följa livesändningen direkt från glasburen. För att upplevelsen ska vara så verklig som möjligt har dygnet i den här Minecraft-världen förlängts från 20 minuter till 24 timmar. Därmed speglas solens uppgångar och nedgångar i verkligheten, dessutom ska vädret i Göteborg avspeglas i spelet. 

Spelarna kan också donera pengar direkt via Swish. Bidragen räknas ihop till en totalsumma som uppdateras live på skärmen.

– Att vi nu återskapar Musikhjälpen i Minecraft är ett mycket bra exempel på hur vi kan utnyttja digitaliseringens möjligheter för att få fler att engagera sig för ett gott syfte, säger Thomas Floberg, vice vd på Microsoft Sverige.

För en tryggare barndom på flykt från krig

Musikhjälpen i Minecraft körde igång samtidigt som SVT:s sändning, det vill säga igår, måndagen den 12 december. Temat i år är För en tryggare barndom på flykt från krig.

Källa: Microsoft

13 december 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng