Ett samarbete med HPE

Aruba UXI ger dig koll på kontorets nätverk och appar

Kontor Med Mycket Folk

Arubas UXI-sensorer testar frekvent dina nätverk och appar. På en dag utför en sensor över 20 000 tester, vilket ger dig proaktiv information om hur din infrastruktur mår, ökar visibiliteten i ditt företag och underlättar dina felsökningar.

Under HPE Arubas event Atmosphere pratade Bonnie Filer, Global Produktchef för UXI på Aruba, om nya UXI (User Experience Insight). UXI:s sensorer dyker upp som en unik slutanvändare i ditt nätverk och testar frekvent din nätverks- och applikationsprestanda.

Ifall någon ringer dig om ett problem har du tidigare fått skicka ut någon medarbetare för att felsöka. Det behöver du inte göra längre, istället sitter UXI där och testar hela tiden. Förmodligen har den redan meddelat dig, antingen om att det finns ett problem eller att allt ser okej ut.

 Eller om en applikation inte fungerar men du ser i UXI:s instrumentpanel att appen ser bra ut, kan du vara säker på att det är klienten det är fel på. Det underlättar felsökningen kraftigt.

Sensorerna placeras bland medarbetarna 

Själva enheterna påminner en hel del om vita dörröppningsknappar, dels rent visuellt, dels genom sin placering, det vill säga att de sitter på väggen.

Du sätter upp dem på kontoret där dina anställda är. Hur många som behövs beror på vilket sorts företag du är. På exempelvis HP har de fyra stycken per våning på huvudkontoret. Det är väldigt enkelt att komma igång: du behöver bara plugga igång den och kan direkt börja testa vilket nätverk du vill.

Aruba Uxi

Visuellt går det att likna sensorerna med vita dörröppningsknappar.

En anledning till att Aruba skapade UXI var att man såg att många företag investerar stora summor i appar och tjänster, men att det inte alls är lika vanligt att man mäter hur mycket de används och hur de fungerar. 

Med UXI kan du direkt se hur mycket appar och tjänster används, och om de fungerar som de ska eller inte. Du får ökad visibilitet inom ditt företag.

Det ska också finnas fördelar när du planerar din infrastruktur framåt, enligt Bonnie Filer.

 Ska du börja köra en ny applikation, eller använda dig av någon ny teknik, vill du gärna testa innan om nätverket är redo. Nu kan du sätta ut sensorerna i förväg och på så vis se vilka sajter som är redo för uppdateringen och inte.

All data som UXI lagrar går att exportera och sparas automatiskt i 30 dagar.

 I UXI:s instrumentpanel ser du exakt var och på vilka kontor dina nätverk eller appar har problem. Det är specifik information, som inte bara säger att det finns problem överallt eller någonstans, utan även vad du ska göra.

Konsumeras som SaaS-tjänst

Dock går UXI endast att konsumera som SaaS-tjänst.

Under en dag utför varje sensor mer än 20 000 tester. I och med att den gör så många tester fungerar den bara i molnet. Det blir en väldig mängd data, som inte går att lagra lokalt.

Vid framtagandet av UXI fokuserade Aruba mycket på enkelhet och användarnytta. Enligt Bonnie Filer ska detta märkas av vid installationen där det i stort sett bara är “plug and play”, men även i form av en inbyggd öppenhet.

I och med att det är en öppen lösning behöver du inte ens använda dig av ett Aruba-nätverk för att sensorerna ska fungera. Allmänt är det en rätt simpel produkt som inte är speciellt kraftfull, vilket inte är meningen heller. UXI:s sensorer gör det de ska, och endast det.

7 december 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock, Aruba

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng