Trump får twittra igen – men vill han det?

Tump Och Musk; Twitter

Elon Musk kommer att öppna upp Donalds Trumps konto på Twitter igen, delvis efter att en majoritet av Twitteranvändare tyckt detta i en poll som Musk själv satt upp på plattformen. Samtidigt är det många som frågar sig hur Twitters framtids egentligen ser ut efter superentreprenörens inträde.

– Folket har talat, twittrade Elon Musk och pekade på att 51,8 procent av 15 miljoner Twitteranvändare röstat för att ta bort Donald Trumps avstängning på Twitter.

Donald Trump själv har dock sagt att han inte ser någon anledning till att återvända till plattformen som han blev avstängd på i samband med stormningarna av Kapitolium i januari 2021.

Tveksamheten till att återvända beror inte helt osannolikt på att han istället försöker få användare att ansluta sig till hans egna sociala medie-plattform Truth Social. Samtidigt bör den tidigare presidenten vara införstådd med vilken stor megafon Twitter är för honom, och han bad personligen sina följare på Truth Social att rösta för att han skulle få återvända, så det återstår att se hur han hanterar sina nya Twitter-möjligheter.

Twitter – hur står det till?

Att ta bort Donald Trumps avstängning på Twitter är bara en i raden av Elon Musks åtgärder sedan han klev på som chef för bolaget för knappt en månad sedan. Bland annat har han föreslagit en prenumerationsavgift för den blåa bekräftelsebocken. Han har också sagt upp halva arbetsstyrkan, och många fler ska ha lämnat självmant, och hänvisat till nya, tuffa arbetskrav med långa arbetsdagar.

Och det spekuleras i att en följd av denna åtstramning av personalstyrkan skulle kunna resultera i att Twitter blir ett lättare byte för hackare.

Samtidigt ser hashtagen RIPTwitter ut att bli alltmer populär, och kända Twittrare med stora följarskaror hänvisar sina följare att gå över till andra liknande appar, som Mastodon.

Källa: BBC

21 november 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Wikimedia Commons, Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng