Nya miljoner till IMY

Svenska Sedlar

Regeringen föreslår att Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) ska få ett ökat anslag på totalt 56 miljoner kronor de kommande två åren. Det står att läsa i budgetpropositionen som lämnades över till riksdagen under tisdagen.

– Det är mycket välkommet att regeringen nu ger IMY ytterligare medel. Med den här budgetförstärkningen får vi förutsättningar att genomföra vårt uppdrag på bästa sätt och kan ta ytterligare steg för att bidra till en hållbar digitalisering, säger generaldirektör Lena Lindgren Schelin, i ett pressmeddelande.

Växande verksamhet

IMY:s uppdrag har enligt myndigheten själv växt de senaste åren, och bland annat innebär samordningen mellan EU:s dataskyddsmyndigheter ett mer omfattande arbete. Därför har myndigheten kontinuerligt äskat pengar från regeringen eftersom man anser att verksamheten har varit underfinansierad.

Det nya anslaget kommer att användas för att förstärka arbetet med bland annat mer tillsyn i både väglednings- och regelefterlevnadssyfte. Förstärkningen kommer att ske under den närmaste tvåårsperioden: 48 mkr för 2023 och 8 mkr för 2024.

Källa: IMY

8 november 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng