FBI-chefen ”extremt bekymrad” över Tiktok i USA

Tiktok; Fbi Chef

Chefen för FBI Christopher Wray förkunnade i ett anförande till ledamöter i House Homeland Security Committe att han är extremt bekymrad över Tiktoks verksamhet i landet.

– FBI gör bedömningen att det finns nationella säkerhetsrisker med Tiktok. Dessa inkluderar möjligheten att den kinesiska staten kan använda tjänsten för att samla in och kontrollera data från miljontals användare eller styra deras beteende med hjälp av algoritmer, sa FBI:s chef Cristopher Wray, i sitt anförande, rapporterar CNBC.

Wrays uttalande kommer efter att även andra företrädare för den amerikanska staten uttalat sig om Tiktok, och föreslagit att det ska förbjudas i USA eftersom man är skeptisk till om amerikanska användares data skyddas på ett korrekt sätt.

Enligt Christopher Wray kommer FBI:s ståndpunkter att tas i beaktning i de potentiella säkerhetsåtgärder som det rapporterats att Biden-administrationen diskuterat, beträffande Tiktoks spridning och användning i USA.

Tiktok: förhandlingar pågår

Tiktok hävdar fortsatt att bolaget inte lagrar data från amerikanska användare i Kina, och kommenterar att FBI-chefens uttalande är ett slags inspel i de förhandlingar som pågår mellan Tiktok och den amerikanska staten.

Källa: CNBC

16 november 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Wikimedia Commons/FBI, Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng