Därför nätshoppar svenskar mest i Europa

Kvinna Nätshoppar I Stor Mobil; Paypal

Svenskar gör i snitt 4,1 digitala köp i veckan och spenderar totalt 4 815 kronor i månaden totalt sett genom olika köp på nätet. Därmed toppar vi nätshopparlistan jämfört med tolv andra europeiska länder. Det visar en ny undersökning från Paypal.

– Svenskar är vana internetshoppare, vi spenderar mycket pengar på nätet och är inte oroliga för att göra även stora köp på nätet, säger Jonas Breding, chef för norra Europa på PayPal.

Svenskar har hög tilltro till e-handel och gör en stor del av våra inköp online. Vi är dessutom den folkgrupp som rankas näst högst när det handlar om att värderingsstyrda shoppingbeslut. Det är några av fynden när 15 000 personer i tolv europeiska länder fått frågor om e-handelsvanor av betallösningsföretaget Paypal.

Hållbara och säkra köp

Undersökningen visar ytterligare att enbart fem procent av de svarande tycker att ett lågt pris är viktigare än hållbarhetsaspekten vid ett köp av en vara. Svenskar hamnar också näst längst ner på listan när det kommer till hur oroliga vi är för att ett köp ska vara osäkert.

Vidare svarade 56 procent att de föredrog att göra sin nätshopping med mobilen.

– Svenska konsumenter är bland de mest medvetna i hela Europa, enligt vår studie, när det kommer till frågor som arbetsrätt, miljö och klimat. Det är i linje med andra undersökningar vi gjort tidigare och bekräftar att e-handlare som vill vara framgångsrika på den svenska marknaden måste vara beredda på att deras kunder kommer ställa höga krav på hållbarhet och etiska frågor, säger Jonas Breding.

Källa: Paypal

24 november 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng