Så ska Mister York göra världens godaste burgare

Mister York har funnits i två år och finns på ett tiotal orter i södra Sverige. Sex månader in fokuserar it-chefen Vlad Domogarov på att få bolagets programvaror att samspela. Samtidigt letar han efter en ny, lämplig utbildningsplattform där medarbetarna kan lära sig grunderna för att göra Sveriges, kanske världens, bästa hamburgare.

– Mister York grundades 2020 i Kalmar. Det började som en foodtruck med burgare, och gick sedan över till foodtrucks i gamla sjöfartscontainrar. Nu har vi tio enheter och vi planerar att öppna fem till under andra halvan av 2022, säger Vlad Domogarov, CIO, Mister York.

Vad har du som CIO gjort under det halvåret du har arbetat på Mister York?

– Först arbetade jag som expansion manager i två månader, men jag kom med massa idéer som handlade om it och hur den strukturen kan byggas, så då gav grundarna mig den här nya rollen.

Vad är på agendan nu?

– Just nu inför vi en ny lösning för personalschema. Vi lanserar också nytt kassasystem och online-ordersystem.

Ni mäter också personalens välmående digitalt, inte sant?

– Det gör vi också från och med i somras. Vi vill bli den bästa arbetsplatsen som våra medarbetare kan få, och då tar vi hjälp av en leverantör för att kunna göra det på ett smart sätt. Vi har valt att skicka ut frågor varannan vecka som en medarbetare kan svara på i en app eller via webben. Det är frågor om hur du mår och möjlighet att chatta med högre chefer anonymt.

Vad är dina största utmaningar i din relativt nya roll?

– Att bygga ekosystem i företaget, till exempel att vårt kassa- och schemaläggningssystem ska samspela. Vi vill också ta hjälp av AI för att göra prognoser om hur vi ska schemalägga vår personal utifrån försäljning från föregående månad eller vecka.

– Det finns också utmaningar med onboardingprocessen för våra nya medarbetare. Vi satsar mycket på personal och deras utbildning, inte minst hur man gör Sveriges bästa hamburgare. Just nu letar vi faktiskt efter en utbildningsplattform som ska hjälpa oss där. Där ska medarbetarna kunna lära sig om företaget och hur man tillagar hamburgare i teorin, innan de börjar arbeta på våra enheter.

Hur ser Mister York annorlunda ut om två år tror du?

– Det beror jättemycket på hur världen förändras. Jag tror att mycket fokus kommer att ligga på online-beställningar och hemleverans. Och det behöver inte bara vara med de leverantörer som finns idag, utan nya som kan erbjuda leverans med drönare direkt hem till våra kunder.  

27 oktober 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron/Voister, Mister York

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng