Ett samarbete med Microsoft

Nytt från Microsoft inom identitet och ransomwareskydd

Foto: Adobestock

Med portfolion Microsoft Security vill Microsoft konsolidera och förenkla säkerhetsområdet och täcka behoven inom alltifrån identitetshantering och integritet till skydd mot cyberhot. Kopplat till cyberhot och identiteter lanseras ett automatiserat ransomwareskydd i Microsoft 365 Defender samt Entra Identity Governance som ska ge rätt personer åtkomst till rätt data vid rätt tidpunkt.  

Under Ignite presenterade Microsoft ett gäng nyheter och sin vision på säkerhetsområdet. Inom portfolion Microsoft Security finns tre olika delar; Defender och Sentinel för skydd mot hot, Purview och Priva för efterlevnad och integritet, samt Entra och Intune för identiteter och enhetsmanagering.  

Tillsammans fungerar de som en enhetlig säkerhetslösning. Istället för att använda dig av flera olika leverantörer går det nu att konsolidera din portfolio och bara använda Microsoft Security, vilket även sparar in 60 procent av kostnaderna, säger Vasu Jakkal, Security vice president på Microsoft. 

Automatiserat ransomwareskydd

Så till nya lanseringar. I XDR-lösningen Microsoft 365 Defender finns nya Automatic Attack Disruption som kan identifiera attacker tidigt. Det möjliggörs tack vare att 365 Defender hela tiden samlar in och korrelerar signaler över enheter, dokument, identiteter, molnapplikationer och mejl.  

 Vi alla vet att tid är kritiskt vid en ransomware-attack. Automatic Attack Disruption kan identifiera attacker innan någon skada är skedd, och därefter hantera dem snabbare än någon människa skulle kunna, säger Rob Lefferts, vice president för Microsoft 365 Security.  

Lättare identitetshantering

En annan nyhet återfinns på identitetsområdet: Entra Identity Governance. En lösning som ska förenkla identitetshantering och styrning över moln, enheter, appar med mera.  

Traditionell identitetshantering kan vara frustrerande och inte skala speciellt bra mellan on prem-, hybrid- och molnmiljöer. Med Entra Identity Governance kan du konsolidera dina identitetslösningar till att bara använda en, säger Joy Chik, vice president över Identity på Microsoft.  

Vasu Jakkal

Vasu Jakkal, Security vice president på Microsoft.

I en tid när många organisationers it-landskap fortsätter att utvecklas genom exempelvis molnimplementation, samarbeten företag emellan, och där antalet behörigheter växer kan Entra vara en hjälp på traven. 

Cyberkriminella blir smartare och mer sofistikerade. Om någon lyckas ta sig in i din organisation är det viktigt att att bara rätt personer har rätt tillgång till rätt information under rätt tid. Då kan skadan begränsas. Men detta är en komplex uppgift som en it-avdelning inte kan hantera på egen hand, därför behövs lösningar som Entra, säger Joy Chik.  

 I utmanande tider vill vi på Microsoft göra säkerhet så enkelt som möjligt för alla verksamheter. "Protect more with less", helt enkelt, säger Vasu Jakkal.  

21 oktober 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonSäkerhet, Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng