Microsoft och Cisco i nytt partnerskap – ha Teams-möten med Ciscos hårdvara

Teams Och Cisco Board Pro

Foto: Cisco, Mostphotos

Microsoft har ingått ett nytt partnerskap med Cisco. Via det nya samarbetet ska det nu gå att köra Microsoft Teams direkt i flera av Ciscos hårdvarulösningar.

– 85 procent av våra kunder använder mer än en mötesplattform varje dag. Och när man använder så många plattformar och verktyg leder det till utmaningar med osammanhängande och opraktiska arbetsflöden – det är frustrerande och påverkar produktiviteten negativt. För att hantera det har vi varit noga med att skapa en användarupplevelse som ger våra kunder större valfrihet i hur de utför hybridarbete, skriver Snorre Kjesbu, ansvarig för Webex Devices på Cisco, i ett blogginlägg.

För första gången går Cisco nu in i programmet “Certified for Microsoft Teams”. Under första halvåret 2023 kommer Cisco-produkter att erbjudas med en Teams-integration.

Cisco meddelar även att Teams kommer kunna utnyttja fler funktioner som är inbyggda i Ciscos hårdvara, exempelvis brusreducering, röstoptimering och ansiktsspårning.

Ciscos produkter som kommer att certifieras är: Cisco Board Pro, Cisco Room Bar, Cisco Room Kit Pro, Cisco Room Navigator, Cisco Desk Pro, Cisco Desk Camera 4K och headsets i 320- och 720-serien.

Källa: Telekomidag

17 oktober 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng