Guldäpplet 2022 tilldelas...

Guldäpplevinnare 2022

Årets Guldäpplepristagare: Anders Enström, Skapa i Huddinge, Pernilla Andersson, Eksjö gymnasium, Ellinor Hallerström representerar IKT-nätverket förskolan, Södertälje, Martin Howe, Paradisskolan i Borlänge. Foto: Stiftelsen DIU

Lärarpriset Guldäpplet har i år uppmärksammat tre lärare som med nytänkande och digitalisering har utvecklat undervisningen inom bland annat MA/NO/TK. 

– Guldäpplet lyfter fram lärare som med förankring i sina ämnen, systematiskt utvidgar den pedagogiska verktygslådan, delar erfarenheter, utvärderar och prövar sina resultat i samverkan med kollegor. Guldäpplets nominerade och pristagare är en viktig del i skolans digitala kunskapsbygge. Årets pristagare visar vägen till en skola som lägger en stabil kunskapsgrund i samverkan med samhället och världen utanför skolan och förankrar demokratins värden, säger Peter Becker, ordförande i stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet.

I 20 år har Lärarpriset Guldäpplet lyft fram lärare som med förankring i sina ämnen röjer ny mark och utvecklar den pedagogiska verktygslådan i nära samarbete med sina kollegor. I årets tävling var 100 lärare från hela landet nominerade.

Årets pristagare – Lärarpriset Guldäpplet

Anders Enström, förstelärare i digitalisering, lärare i MA/NO/TK på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge, bland annat för att han sätter NO-ämnena i en verklig kontext.

Pernilla Andersson, lärare och verksam på ekonomiprogrammet, Eksjö gymnasium, bland annat för engagerande arbetssätt som involverar eleverna.

Martin Howe, förstelärare, mellanstadielärare på Paradisskolan och utvecklare, Borlänge kommuns skolor, bland annat för hur han utvecklar den (digitala) undervisningen efter elevens behov.

Juryns särskilda pris

IKT-nätverket för förskolan i Södertälje kommun uppmärksammades med juryns särskilda pris som kan tilldelas ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier”.

Årets prisutdelning ägde rum i samband med Guldäpplets dag som genomfördes analogt och digitalt på Lärarnas Hus i Stockholm.

I juryn ingår bland andra Peter Becker, ordförande i juryn för Guldäpplet, Svante Tideman, vice ordförande Lärarnas Riksförbund, Robert Fahlgren andre vice ordförande Lärarförbundet, Åsa Zetterberg förbundsdirektör TechSverige, och Mikael Svensson, programansvarig digitalisering, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Källa: Stiftelsen DIU

21 oktober 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitalisering i skolanFoto Stiftelsen DIU

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng