Elon Musk vill sparka tre av fyra på Twitter

Elon Musk Uppsägning Twitter Personal

Foto: Adobestock, Steve Jurvetson, Flickr (CC)

Om Elon Musks köp av Twitter kan slutföras till den 28 oktober väntar tuffa tider för personalen. För att öka lönsamheten har den nya ägaren planer på att säga upp 75 procent av medarbetarna.

Som en del i köpet av Twitter planerar Elon Musk att säga upp en stor del av personalen. Enligt dokument som Washington Post tagit del av kan upp till 75 procent av de anställda förlora jobbet, och Twitter skulle gå från 7 500 till drygt 2 000 medarbetare.

Kostnaderna överstiger intäkterna

Enligt dokumenten har Elon Musk berättat om de här planerna för potentiella investerare i Twitter-affären värd 44 miljarder dollar. Det bekräftas också av Musks uttalanden i juni om att Twitters kostnader överstiger intäkterna och att något behöver göras för att vända utvecklingen.

Frågan är vad en sådan förlust av kompetens betyder för företaget och Twitter-användningen på sikt. Inte minst eftersom Tesla-miljardären har långt framskridna planer på att ytterligare minska innehållsmodereringen på plattformen.

Om köpet inte går igenom som planerat till den 28 oktober kan Twitter ändå göra nedskärningar, enligt Washington Post. Även innan Elon Musk fanns planer på att säga upp cirka 25 procent av de anställda, alltså lite knappt 2 000 personer.

Källa: Washington Post

21 oktober 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng