Metas nya storchattar i Messenger

Metas Nya Community Chatt

Community Chat. Foto: Meta

Gemenskapschattar eller Community Chats kommer till Messenger och Facebook Groups. Tanken är att de ska fungera som en sorts forum, som ska vara lätta att hantera och organisera. Satsningen är en del i Metas arbete att ta vara på engagemanget på sina plattformar.

– Vi bygger Community Chats som ett nytt sätt för att hålla kontakten med personer som delar dina intressen. Mer än en miljard människor använder Messenger för att kommunicera med vänner, och snart kommer du ha möjlighet att starta Community Chats från både Messenger och Facebook-grupper, skriver Metas CEO Mark Zuckerberg i en Facebook-post.

Lär likna Discord

De nya chattarna går att organisera i olika kategorier, såsom video- och ljudchattar för diskussioner och adminchattar för olika förkunnanden. På samma sätt som det populära forum- och chattverktyget Discord, kommer Community Chats göra det enklare att få en överblick över allt som händer i de olika chattarna.

Syftet är att människor som har gemensamma intressen, men som inte känner varandra privat, lättare ska kunna hitta varandra och diskutera och umgås på Metas plattformar.

Funktionen kommer att gå att starta både från Messenger och Facebook-grupper, och är planerad att börja rullas ut de kommande veckorna.

Communitychats2 Copy

Så här kan en Community Chat se ut. Foto: Meta

Källa: Techcrunch

14 september 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Meta

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng