Trumps Truth Social förbjuds på Google Play

Trump Och Google Play

Google Play förbjuder Donalds Trump sociala medie-app Truth Social med hänvisning till att den inte förbjuder innehåll som hot och uppviglande till våld.

– Den 19 augusti meddelade vi Truth Social om ett antal överträdelser av våra policys. Att ha ett effektivt system för att moderera användargenererat innehåll är ett av villkoren för att en app ska få gå live på Google Play, säger en talesperson för Google till BBC.

Förbudet gör att det är svårt för användare att komma åt appen från Android-telefoner.

Har kommit med förslag

Google säger sig ha varit i kontakt med Truth Social, vars CEO Devin Nunes tidigare kallat Google för ett ”monopol”, med förslag hur appen kan uppdateras för att bli gångbar med Googles riktlinjer.

Trots att Truth Social har riktlinjer för vad som får och inte får sägas i appen, hävdar många kritiker att appen har problem med desinformation, konspirationsteorier, hat och hot.

Sedan lanseringen i februari har appen haft många tekniska problem. Donald Trump har lanserat appen som ett nytt forum med högt i tak och med respekt för yttrandefrihet, bland annat efter att han blivit avstängd från Twitter i samband med stormningen av Capitolium den sjätte januari 2021. 

Källa: BBC

31 augusti 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock, Wikimedia Commons

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng