Microsofts alla emojis blir öppen källkod

Microsoftemojis

Microsoft kommer att göra sina över 1 500 emojis tillgängliga i öppen källkod i bland annat Github. Förhoppningen är att de på så sätt ska bli mer relevanta för användarna.

– I vårt design-comminuty på Microsoft kan vi inte se och göra allt. Vi har därför en önskan att engagera andra som kan hjälpa oss att ta globalt relevanta initiativ som når människor, säger Jon Friedman, Microsofts corporate vice president för design och research, till sajten The Verge om varför bolaget har flyttat utvecklingen av sina emojis till open source-miljöer.

Redan i februari ändrade Microsoft sina emojis till ett mer 3D-aktigt utseende, och har sedan dess utvecklat över 1 500 olika objekt för att passa människor från olika kulturer, länder och regioner.

När bolaget nu släpper dessa i öppen källkod kommer de som vill att kunna ändra färger, anpassa dem till olika sorters innehåll på nya sätt till exempel genom tematisering under högtider som jul eller halloween, eller skapa helt nya emojis.

Pandemin ökade emoji-användningen

Ett av skälen till open source-satsningen är den förändrade arbetsplatsen, och att kommunikation via text har blivit en ännu större del av medarbetares vardag än innan coronapandemin.

– Vi såg internt på Microsoft hur emojis började spela en större och större roll i hur folk uttryckte sig i konversationer och hur det fick medarbetare att känna sig mer bekväma.

Källa: The Verge

15 augusti 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng