Ett samarbete med Dell

Optimizer 3.0 gör Dells datorer smartare och säkrare

Med Intelligent Privacy påslaget upptäcker datorernas kamera om någon tittar på din skärm. Foto: Adobestock

Nya AI-baserade optimeringsprogramvaran Dell Optimizer 3.0 ska göra Dells notebooks till världens smartaste. Nytt är bland annat ett AI-baserat Privacy-filter som skyddar din skärm från insyn. Dessutom är Optimizer numera modulbaserat, så att användare själva kan välja vilka funktioner de vill nyttja.

Optimizer 3.0 främjar dagens hybrida arbetskraft där anställda arbetar från flera platser och möter ökade integritetsrisker och fler avbrott, säger Eric Mellin, Produkt Chef på Dell Sverige.

I framtagandet av Dell Optimizer 3.0 går Dell efter devisen att olika användare har olika behov. Vissa tycker snabb prestanda är viktigast, andra behöver lång batteritid och några har skydd av data som högsta prioritet.

Alla behöver inte samma funktioner längre, den tiden är förbi. Exempelvis säljare är ofta mobila under sina dagar där de far runt mellan möten, andra arbetsgrupper sitter mest på kontoret, och några arbetar allt som oftast hemifrån. Här har Optimizer något för alla. 

En av nyheterna i Optimizer 3.0 är Intelligent Privacy ett AI-baserat säkerhetsfilter. Med hjälp av en inbyggd sensor upptäcker datorernas kamera om någon tittar på din skärm.

Om någon bakom dig, förslagsvis på ett fik, tittar på din skärm upptäcker Intelligent Privacy det. Då blir skärmen suddig.

Och när du tittar bort från skärmen under några sekunder, exempelvis om din telefon ringer, mörknar skärmen. På så sätt ska du lättare kunna hålla din data privat och förlänga batteritiden. På det intelligenta temat finns även Intelligent Audio som filtrerar bort bakgrundsljud i dina virtuella möten.

Favoritapplikationer och längre batteritider

Optimizer 3.0 har även ett gäng funktioner som går under paraplynamnet Express. Dessa prioriterar dina favoritapplikationer, ska göra det snabbare att logga in och optimera dina batteritider.

ExpressCharge analyserar dina arbetsvanor och utökar din batteritid. Med ExpressSign-in fångar en sensor upp när du sätter dig vid datorn på morgonen. Sedan kan du logga in med ditt ansikte via exempelvis Windows Hello.

ExpressResponse ger möjligheten att välja ut dina fem mest använda applikationer och prioriterar dem, så att dessa alltid får bästa möjliga prestanda. Sen finns även ExpressConnect som ger dig möjlighet att prioritera bandbredd för bättre video och ljudkvalité med samtidig multinätverksanslutning.

Ökade valmöjligheter

Tidigare låg Optimizer som ett helt paket, men nu är allt eller inget-tänket borta.

Nytt är också att Optimizer 3.0 är modulbaserat, vilket innebär att it-administratörer eller användarna själva kan välja och vraka mellan vilka funktioner de vill nyttja.

Tidigare låg Optimizer som ett helt paket, men nu är allt eller inget-tänket borta. Behöver du eller ditt företag bara några av funktionerna, exempelvis Intelligent Privacy och Audio, kan du installera endast dem. På så sätt vill vi öka friheten för våra användare och bredda målgruppen.

 Med Optimizer 3.0 gör vi Dells notebooks till världens smartaste, avslutar Eric Mellin.

8 juli 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit, AI

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng